του ΝοτΑν

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

μη του βάζετε ιδέες!



Αξιοποίηση Κοινοχρήστων
Ανθηροστόμου αν-οσίου

Η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου από την ΤρΩϊκα, ενέβαλε στον μόνιμο επί αμοιβή, ένοικο διαχειριστή της πολυκατοικίας μας κύριο Γ. ΜνημονιΑδη μεγαλειώδες project. Την πώληση του ανελκυστήρα μας σε ιδιώτες επενδυτές. Έτσι, κατά υπολογισμό του, κάθε διαμέρισμα θα είχε μέσο διμηνιαίο κέρδος ίσο με τα 80% του χαρατσιού του και, με ανάλογη οικονομία κατανάλωσης ενέργειας ,το πρόσθετο bonus αποφυγής συσκότισής του από την ΔΕΗ.

Στην άμεση, αυθημερόν επικύρωση της απόφασης από την Γενική Συνέλευση, συνέβαλλε και η θεσμική απουσία των συνιδιοκτητών και των ενοίκων. Μάλιστα, «λόγω του επείγοντος», δεν προκηρύχτηκε σχετικός διαγωνισμός αλλά προκρίθηκε από τον κύριο Γ. ΜνημονιΑδη, η άμεση, απ΄ευθείας πώληση του ανελκυσστήρα, αντί 1000 ευρώ, στον επί θυγατρί έφεδρο πιτσαδόρο γαμπρό του. Το πωλητήριο προέβλεπε ισχύ, εν προκειμένω, του Βρετανικού Δικαίου και «αναπροσαρμόσιμο τέλος χρήσης 0.10 ευρώ ανά άτομο και διαδρομή».

Στο πρώτο δίμηνο της λειτουργίας του «αξιοποιημένου» ανελκυστήρα και με την προσδοκία χαμηλότερων Κοινοχρήστων, όλοι οι ένοικοι κατέβαλαν ευχαρίστως το «αναπροσαρμόσιμο τέλος χρήσης 0.10 ευρώ ανά άτομο και διαδρομή». Βέβαια, περισσότερο ευχαρίστως εισέπραττε τα δεκάλεπτα ο τέως πιτσαδόρος, ιδιοκτήτης του ανελκυστήρα. Εισέπραξε και μερικά φάσκελα γρουσούζηδων επισκεπτών.Αλλά συνηθισμένα τα βουνά από χιόνια-τις μούντζες του πιτσαριούχου πρώην αφεντικού του.

Όμως, περί το τέλος του διμήνου μια ιδιόχειρη, δυσανάγνωστη ανακοίνωση επιβάλει σε ενοίκους και επισκέπτες «αναπροσαρμόσιμω ταίλος χρίσις 30 λεφτά για ατομα και ζόα λογο αφξισις φόρον» Προφανώς, de jure britannica.

Περί το τέλος του δεύτερου διμήνου, ανακοίνωση έντυπη και ευανάγνωστη. Λόγω μη καταβολής της αμοιβής των συντηρητών του ανελκυστήρα επί τετράμηνο…- de jure graeca. Πάραυτα, ο διαχειριστής κύριος Γ. ΜνημονιΑδης επιβάλλει σε ιδιοκτήτες και ενοίκους ανάλογη Εισφορά Κοινωνικής Αλληλεγγύης-υπέρ του Ανελκυστηριούχου. Ένοικος αποκάλεσε τον Διαχειριστή «Προκαθήμενο Τρόϊκας Εσωτερικού». Αλλά, ατυχώς, ονομάζεται Αλέξης Καμμένος του Νικολάου και της Αλέκας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: